Diverse reduceri!

Biasicom

duminică, 2 iunie 2013

Cum sa incepem o viata impreuna?

Cred ca sunt multe persoane care au trecut printr-o situatie asemananatoare cu ceea ce o sa scriu.
   Sa zicem ca sunt doi tineri care se intalnesc printr-o conjuctura potrivita, traiesc o adevarata poveste de dragoste, cu bune, cu rele, care simt ca se iubesc cu adevarat, simt ca sunt facuti unul pentru celelat. Cei doi tineri nu au o situatie materiala foarte buna, dar ar vrea sa isi intemeieze o familie.Sa aiba un loc al lor unde sa locuiasca, sa fie doar ei doi.
   Lucru care cred ca este foarte greu de realizat in ziua de astazi daca nu ai un sprijin financiar, sau daca nu ai noroc sa iti gasesti un loc de munca, care este destul de greu de obtinut, fara a avea pretentia unei remuneratii foarte mari.
   Ce solutii ar fi?
1 - Chirie
   Sa zicem ca isi gasesc o garsoniera unde sa stea in chirie. Ok pentru inceput, dar pe viitor cand apare un copil, este destul de dificil sa stai intr-o garsoniera, mai ales ca acesta creste si are nevoie de spatiu si intimitate. Plus de asta, nu ai siguranta ca proprietarul gaseste alti chiriasi care platesc mai mult si te poti trezi oricand pe drumuri. Sa tot schimbi chiriile si locurile nu cred ca este o solutie.
2 - Imprumut la banca.
    Sa faci un credit pe o perioada de 30 de ani pentru un apartament nu cred ca este o solutie, te simti constrans toata perioada, iar siguranta zilei de maine nu iti este asigurata de nimeni.
Chiar daca sunt programe bancare si avantajoase sa zicem, tot nu mi se pare o solutie.Este o perioada prea mare si nu sti ce iti rezerva ziua de maine.
3 - la parintii/socrii
   Aici cred ca depinde de fiecare. Depinde de intelegerea si comunicarea dintre tinerii casatoriti si parinti/socrii, depinde de spatiu de care dispun,etc. Tot nu mi se pare o solutie foarte buna nici asta, pentru ca tot timpul o sa fie discutii. Mai ales in ziua de astazi cand se pune tot mai mult pe partea materiala se ajunge foarte usor la reprosuri.Oricum in aceasta situatie mai este si o parte pozitiva, ai cu cine discuta, ai cu cine lasa copilul, etc. Dar nu prea este intinimate, nu este locul ala al vostru.

Deci cum pot sa isi gaseasca niste tinerii un rost in viata asta zbuciumata, in care se pune accent pe baza materiala tot mai mult.
Astept solutii si ideei, poate reusim sa facem multi tineri care sunt la inceput de drum foarte fericiti.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu